2017

JOHDANTO

WareHouse Collective ry perustettiin heinäkuussa 2017 edistämään tanssin ja ammattitanssijoiden asiaa. Toiminta alkoi loppukesästä ja piti sisällään tapahtumia ammattitanssijoille, Tuure Boeliuksen musiikin ympärille rakentuvia esityksiä yhdenvertaisuuden edistämiseksi ja tanssitapahtuman Abyss.

YLEISTÄ

WareHouse Collective ry (Y-tunnus 2855754-8) perustettiin ja merkittiin yhdistysrekisteriin 6.7.2017. Yhdistyksen pääasiallinen tavoite on edistää tanssin arvostusta ja kehittää tanssi- ja muun näyttämötaiteen tasoa sekä asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Yhdistyksen hallituksen jäseninä toimivat Reija Wäre (hallituksen puheenjohtaja), Kiira Kilpiö (varapuheenjohtaja), Hazah von Hertzen (rahastonhoitaja) ja Sara Hirn (sihteeri).

Hallituksen kokouksia pidettiin kesän ja syksyn aikana yhteensä neljä. 

PROJEKTIT

Heinäkuussa 2017 kuvattiin Tuure Boeliuksen Eikö sua hävetä -musiikkivideo. Videon kautta WareHouse Collective ry tarjosi esiintymiskokemusta ja yhteistoimintaa Helsingin taitoluisteluklubin ja eri tanssikoulujen (Tanssivintti ja Hot Club) välillä. Musiikkivideon tarkoitus on edistää homoseksuaalisten nuorten hyväksyntää yhteiskunnassa ja antaa erilaisia seksuaalisia suuntautumisia pohtiville nuorille  positiivisia roolimalleja. Musiikkivideo sai Emma-ehdokkuuden Vuoden musiikkivideo -sarjassa.

Syksyllä 2017 pidettiin koetanssitilaisuus ammattitanssijoille vapaana olevien työnhakijoiden kartoittamiseksi, tanssin kentän yhteisten kontaktien ja informaationkulun lisäämiseksi sekä työnohjauksellisen avun antamiseksi. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Tanssivintti- ja Saiffa -tanssikoulujen kanssa ja samalla informoitiin tanssin kenttää yhdistyksen toiminnasta ja periaatteista sekä ilmoitettiin mahdollisuudesta liittyä yhdistyksen jäseneksi. 

Yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskus ry:n kanssa järjestettiin Reija Wäreen contemporary jazz -workshop tanssin ammattilaisille ja edistyneille opiskelijoille Jyväskylän Tanssin Aika -festivaalin yhteydessä. Kurssin pyrkimyksenä oli laajentaa Jyväskylän alueella toimivien ammattitanssijoiden mahdollisuuksia ylläpitää ammattitaitoaan. 

The Abyss Helsinki - Safe space for dancers toteutui kansainvälisen teatterifestivaalin Baltic Circlen vierailevana klubina Circo - Uuden sirkuksen keskuksen tiloissa sekä Junius Brickhousen (USA) opettamilla katutanssikursseilla marraskuussa 2017 yhteistyössä 09 Helsinki Human Rights -säätiön ja Saiffa-tanssikoulun kanssa. 

Marraskuussa toteutettiin myös Tuure Boeliuksen yhdenvertaisuutta edistävälle YleX Get Together -koulukiertueelle koreografia ja harrastajatanssijoiden esiintymiskokemuksia mahdollistava lavashow. Tanssikoulu DCA tuki kiertuetta tarjoamalla harjoitustilaa.